mens- en organisatieontwikkeling home|etr|referenties|even voorstellen|contact
Referenties coaching
interim
consultancy
coaching
workshops
stilteverblijven

publicaties

agenda 2023

"Coaching zoals coaching bedoeld is! Wat bij mij indruk maakt is dat ik vooral een gesprek voer met mezelf en daarbij meerdere perspectieven krijg aangereikt. Aan het eind van een coachingsessie heb ik altijd een helderder beeld dan bij de start. De kern is volgens mij dat ik niet iets leer van de ander, maar dat ik nieuwe dingen ontdek waar ik echt mee verder kan. Ja, voor mij is het coaching zoals coaching bedoeld is."
Jan Janssen, ZON


"Wat je doet, wie je bent en wie je wilt zijn is allemaal het gevolg van de keuzes die je maakt en hebt gemaakt. Keuzes maak je aan de hand van afwegingen die je toetst met het stellen van eerlijke vragen aan jezelf. Menno leert je jezelf de juiste vragen te stellen en leert je te vertrouwen op je keuzes in de overtuiging dat die keuzes leiden tot wat je uiteindelijk wordt en zal zijn. Het is de kracht van Menno dat hij het geduld heeft om je de gereedschappen die nodig zijn voor het stellen van de juiste vragen aan te reiken op het moment dat je er aan toe bent en er voor open staat. Hijzelf noemt dat overigens liefde."
Ton Berlee


"Menno en ik lopen nu zo'n 25 jaar samen op. Zo lang ik hem ken is hij ge´nteresseerd in mensen, in wat ze voelen, in wat hen drijft. Een vragensteller die ik heb zien groeien van een oppervlakkige 'pleaser' naar een ambitieuze en succesvolle professional en nu een doorleefd, wijs mens. Een forse interventie in zijn eigen leven lag ten grondslag aan een diepe persoonlijke turnaround. Een volwaardige gesprekspartner, die ook zichzelf laat zien in een lastige dialoog. Die een vraag stelt, rustig op je antwoord wacht, dat samenvat en dan doorvraagt. En je zo jezelf, van onbewust-onvaardig naar bewust-onvaardig, tot voortschrijdend inzicht laat brengen. Iemand die snapt hoe een persoonlijk of groepsgewijs verandertraject werkelijk verloopt en te be´nvloeden is. Iemand waarvan ik dankbaar ben dat hij in mijn leven is. Ook hebben wij samen enkele projecten voor externe opdrachtgevers gedaan en ik kan Menno van harte aanbevelen. U bent naar mijn gevoel in de beste handen!"
Wieger de Bruin, partner PwC


informatie over coaching | meer referenties

copyright | disclaimer | privacy statement