mens- en organisatieontwikkeling home|etr|referenties|even voorstellen|contact
Referenties consultancy
interim
consultancy
coaching
workshops
stilteverblijven

publicaties

agenda 2023

"Inspireert, daagt uit, geeft vertrouwen, vakmanschap, gericht op echte veranderingen."
Eric van 't Boveneind, algemeen directeur Zurel


"De kracht van ETR is wat mij betreft 'komen tot een goede oplossing voor het juiste probleem'. Dat geldt zowel bij het bepalen van strategie, bij het managen van verandering als bij het leren beter samen te werken. Het lijkt een open deur maar gelukkig steekt ETR veel energie in het helder krijgen van de opdracht en het analyseren van problemen. Dat maakt ETR transparant in haar aanpak. Er is nooit discussie achteraf over 'wat hadden we ook al weer met elkaar bedoeld'. Geef adviseurs maar eens de kost die met vage opdrachten alle kanten op kunnen gaan en dat vervolgens ook doen, om aan het eind de bal terug te leggen en het wijten aan 'de onduidelijk opdracht'.
ETR is resultaatgericht en put daarbij uit een goede theoretische background over hoe dingen aan te pakken en een ruime praktijkervaring. Deze juiste mix van pragmatiek en theorie combineert zij met mens- gerichtheid binnen de kaders van het organisatiebelang. Zo leert zij ons als organisatie steeds weer te komen tot een goede oplossing voor het juiste probleem."

Frans van Dijck, algemeen directeur ZON


"Twee tips voor mensen die net als ik voor een fikse uitdaging staan en daartoe een management team hebben geformeerd: 1. zoek ondersteuning om als team een effectieve start te maken en 2. nodig ETR daartoe uit.
Waarom ETR? Ze helpen je relativeren en de bult werk tot de essentie terug te brengen. De aanpak is in mijn ogen uniek. Het helpt je meer inzicht te krijgen in wat er te doen is en wat de prioriteiten moeten zijn. Als team leren we elkaars kwaliteiten (opnieuw) kennen en waarderen. En we maken (praktische) afspraken over hoe om te gaan met elkaar en met onze stakeholders. Er is ruimte voor discussie waarbij de facilitator prikkelt en dat leidt tot nieuwe perspectieven. Het mooie is dat antwoorden steeds voortkomen uit de door het team gevoerde discussies. De voorbereidingsgesprekken met mij als opdrachtgever en de rapportages zijn cristal clear. Na elke workshop een to the point verslag en aan het eind van het teaming traject een samenvatting. Het ligt bij mij als 'bijbeltje' op tafel en ik citeer er nog regelmatig uit om ons als team te herinneren aan de afspraken die we hebben gemaakt.
Wat heeft het ons gebracht? Het team weet wat haar te doen staat, heeft meer vertrouwen en lef en heeft de samenwerkingsafspraken helder. In een organisatie met ambitie is hiermee aan een essentiŽle voorwaarde voldaan: we zijn een doelgericht, goed samenwerkend management team!"

Carmen ter Koele, Ground Services KLM


informatie over consultancy | meer referenties

copyright | disclaimer | privacy statement