mens- en organisatieontwikkeling home|etr|referenties|even voorstellen|contact
Werken vanuit passie: 'Een weekend Kloosterleven'
interim
consultancy
coaching
workshops
stilteverblijven

publicaties

agenda 2024

'Goed voor mezelf zorgen' is een motto dat ik sinds jaren heb en ook probeer na te komen. In mijn werk- en privéleven sta ik altijd voor anderen klaar en daarbij heb ik de neiging om mezelf nog wel eens te vergeten. Daarom trakteer ik mezelf een aantal keren per jaar op iets waarbij 'ik' centraal sta.

In oktober jl. was dat een weekend Kloosterleven. Ik heb het weekend doorgebracht in de Abdij der Trappisten van Westmalle (en ja... ook heb ik het heerlijke trappistenbier daar dagelijks genuttigd). Je kunt je rechtstreeks aanmelden bij het klooster, maar omdat ik het nog nooit eerder had gedaan kwam ik via internet terecht bij Menno Stom van Stilteverblijven.nl. Hij organiseert deze weekenden en als je wilt krijg je er een stuk begeleiding bij. Daar had ik voor gekozen, omdat ik geen idee had of twee dagen in stilte doorbrengen iets voor me zou zijn en het me toch wel prettig leek om nog met iemand te kunnen praten. Het was een schot in de roos.

Ik had er geen enkele moeite mee om twee dagen in stilte te leven en de zes gesprekken met Menno, samen met nog een andere deelnemer, waren fantastisch. Hij vertelde ons over de werking van onze hersenen, ons bewustzijn en onderbewustzijn en hoe we zelf onze gedachten kunnen sturen en ook eens een poosje vrijaf kunnen geven én... gewoon te accepteren wat er is en wat er in ons leven gebeurt.

Hoe fantastisch is het om los te zijn van mail, social media, telefoon en gewoon je eigen gang te gaan in stilte. Lekker lezen, slapen, wandelen, hardlopen en af en toe even mediteren en mijmeren in de kerkbanken bij een nauwelijks te volgen dienst van de monniken. Niets moet... tijd voor mezelf... een verblijf 'vol' rust. Geen social talks bij de maaltijd; dat is toch wel heel bijzonder.

Het is een aanrader voor iedereen die de drukte wil ontvluchten. Menno Stom geeft vanuit zijn bedrijf (etrbv.nl) ook workshops voor leidinggevenden en teams. Niet alleen om rust in je hoofd te krijgen, maar ook om effectiever en leuker leiding te geven. Ik weet zeker dat ik zo'n weekend het komende jaar opnieuw zal doen.

Januari 2017

copyright | disclaimer | privacy statement